Adótervezés

Tanácsadás + tervezés | Bizalmi vagyonkezelés
Vagyontervezés | Privát banki szolgáltatás | Hírek

Privát banki szolgáltatások

A privát banki szolgáltatási szegmens a magyar banki piacon a leggyorsabban fejlődők közé tartozik, Svájcban, Liechtenstein-ben, Ausztriában, Luxembourgban vagy Szingapúrban pedig nagyon sok pénzintézett foglalkozik kizárólag ezzel a szolgáltatással.

A befektetési bankok által nyújtott vagyonkezelési szolgáltatás (asset/wealth management) legalább 100 000 EUR (vagy annak megfelelő értékű egyéb pénznemben kifejezett) likvid tőke rendelkezésre állása esetén vehető igénybe, de egyes bankok ennél akár jelentősen magasabb összeget is elvárnak.

A hagyományos vagyonkezelési szolgáltatás során az ügyfelek személyre szabott konstrukciókban fektetik be a pénzüket. A személyi bankárral folytatott megbeszélések során a bank megismeri az ügyfél befektetési szándékát, időtartamát, kockázat viselési hajlandóságát, családi vagy üzleti terveit és ezek alapján alakítja ki a személyes portfoliót – amit a pénzpiaci viszonyok és az ügyfél igényeinek megfelelően változtat.

A befektetési bankok elemzéseik segítségével alakítják ki az ajánlott befektetési taktikát és modell portfoliók bemutatásával segítik az ügyfél saját portfoliójának kialakítását és áttekintését.

A vagyonkezelési szolgáltatásokat magánszemélyként, illetve cégeken vagy magánalapítványokon keresztül veszi igénybe az ügyfél.  A jogi személyiséggel rendelkező entitásokkal – cégek, alapítványok – maximalizálható a befektetés hatékonysága adózás és diszkréció szempontjából.

A szigorú banki titoktartás, adat és vagyonvédelem együtt jár azzal, hogy minden bank az általánosnál jobban meg akarja ismerni az ügyfelét, vagyonának forrását, befektetési terveit. Az ügyfeleket a bankok saját szabályzataik (Know Your Client Policy) és az országban hatályos pénzmosás elleni szabályok (AML rules) szerint azonosítják és vizsgálják.

Ha a privát banki szolgáltatások magánszemélyek számára is elérhetőek, viszont esetükben a bankszámla vezetése szerinti ország és az ügyfél lakóhelye szerinti ország közötti kétoldalú megállapodásokat, egyezményeket kell figyelembe venni az egyes tőkejövedelmeket érintő adók esetén – vagyis az így elért jövedelem adóköteles lesz.

Segítünk önnek megtalálni a céljainak megfelelő magyar vagy külföldi befektetési bankot, privát banki szolgáltatást nyújt pénzintézetet, bizalmi vagyonkezelőt figyelembe véve jelenlegi és jövőbeni igényeit.